Octopus Accountancy - Handleiding

Rel. 90-22 - Augustus 2017

Rel. 90-22 - Augustus 2017

Previous topic Next topic  

Rel. 90-22 - Augustus 2017

Previous topic Next topic  

In release, versie 90-22 uitgave augustus 2017 zijn er behalve een aantal technische optimalisaties vooral de nieuwe functies voor het verwerken van e-facturen via het Peppol netwerk en Mercurius platform.

 

Octopus is al jaren geschikt voor het aanmaken en verzenden van elektronische facturen en het verwerken van inkomende elektronische facturen.

 

Nu de federale en Vlaamse overheid aandringen op het gebruik van e-facturen of dit zelfs verplicht maken gaan we nog een stap verder.

Overheden ontvangen hun facturen via Mercurius. Dit is een federaal platform dat alle overheden zal ontsluiten.

Meer informatie over het Mercurius platform kan u hier vinden.

Indien u gebruik maakt van de Facturatie module kan u nu ook facturen doorsturen naar het Mercurius platform via het Peppol netwerk.

 

Octopus is nu ook erkend dienstverlener - Acces Point- voor het verzenden en ontvangen van documenten (e-facturen) conform het Peppol-formaat.

(Peppol: Pan-European Public Procurement OnLine).

 

Wenst u e-facturen te verzenden of te ontvangen in het Peppol formaat dan kan u zich gratis registreren op het Octopus Acces Point (AP) via het menu 'Bestellen, Registreer uw digitale postbus op Peppol'

Toegevoegde functionaliteit

Geregistreerde Octopus klanten kunnen de via hun Access Point doorgestuurde Peppol documenten terugvinden in een specifieke Map in het octopus DMS systeem.

Ze kunnen daar worden aanvaard en komen dan terecht in de Document Import Viewer waar ze op de gekende manier kunnen worden verwerkt in Octopus.

 

Indien de facturatie module actief is kunnen aangemaakte facturen via het Access point direct worden verzonden als Peppol e-facturen.

De klant (ontvanger) dient dan ook geregistreerd te zijn bij een Access Point provider zoals Octopus.

Meer informatie over het verzenden van e-facturen in het Peppol formaat kan u hier vinden.