Octopus Accountancy - Handleiding

Gebruikersbeheer als dossierbeheerder

Gebruikersbeheer als dossierbeheerder

Previous topic Next topic  

Gebruikersbeheer als dossierbeheerder

Previous topic Next topic  

 

Bent u dossierbeheerder (boekhouder/accountant) dan heeft u de mogelijkheid om met het gebruikersbeheer de rechten van uw eindklant van op afstand in te stellen (en te beperken).

Zo kan u bijvoorbeeld toelaten dat uw klant aan- of verkoopboekingen inbrengt maar deze niet mag wijzigen. Of u kan beletten dat uw klant toelating krijgt om aanpassingen uit te voeren aan het rekeningstelsel.

Ook binnen uw eigen kantoor kan u extra gebruikers aanmaken en voor ieder ervan bepalen in welk dossier ze bepaalde rechten krijgen.

Als u zich aangemeld hebt als dossierbeheerder (met uw B… code) dan krijgt u bij het ‘Beheer, gebruikers’ volgend scherm te zien (afwijkend van wat uw eindklant ziet).

 

BehGeb08

 

1. Gebruikersnaam klant / ondernemer

2. Rechten van de geselecteerde klant / ondernemer

 

Indien u in het overzicht van de dossiers klikt op een dossiernaam dan ziet u in het deelvenster met de rechten (rechts) een overzicht van de gebruikers en wie in dat dossier bepaalde rechten heeft. Het instellen van de rechten staat beschreven op pagina .

Indien u in het overzicht van de gebruikers klikt op een gebruikersnaam dan ziet u in het deelvenster met de rechten een overzicht van de dossiers en de rechten die de betreffende gebruiker daar heeft.

U kan dus op elk moment de rechten van uw klant wijzigen.