Octopus Accountancy - Handleiding

CODA Mandaten

CODA Mandaten

Previous topic Next topic  

CODA Mandaten

Previous topic Next topic  

Via onze standaard Banking module kan u CODA bestanden verwerken door deze manueel te importeren via ‘Bank, Importeren Coda bestanden’.

Het verwerken van CODA bestanden is enkel mogelijk als u over de Banking Module beschikt. Alle mogelijkheden van deze module staan hier beschreven.

 

U kan CODA bestanden ook automatisch laten verwerken door een CODA mandaat in te stellen. Dit mandaat houdt in dat de bank het CODA bestand rechtstreeks naar Octopus Boekhoudsoftware stuurt en niet naar de rekeninghouder.

Een mandaat is niets minder dan een volmacht die u aan Octopus Boekhoudsoftware geeft om uw CODA bestanden te ontvangen en te verwerken.
 

Wenst u de administratie van de Coda mandaten door Octopus te laten verwerken dan kan u dit aanvragen via het menu 'Bestellen, Automatisch inlezen financiële verrichtingen'.

U dient wel het dossier geopend te hebben waarvoor u de aanvraag doet.

Voor het dossier waarvoor de aanvraag gedaan wordt dient wel een financieel dagboek aangemaakt te zijn met een ingevuld IBAN rekeningnummer (zie ook hier).
Na bevestigen van de aanvraag door het ingeven van uw Octopus wachtwoord zal de nodige informatie verwerkt worden door de administratieve dienst van Octopus.
Afhankelijk van de procedure van de betreffende bank zullen er indien nodig nog documenten doorgestuurd worden ter ondertekening.
U zal via mail op de hoogte gehouden worden van de status van de aanvraag.
Hou er rekening mee dat dit bij sommige financiële instellingen meerdere weken kan duren.

 

Coda mandaten kunnen aangevraagd worden voor volgende banken: KBC, CBC, Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, ING, Record bank (gebruik bij aanvraag BICcode: BBRUBEBB)  , Crelan, Bank van Breda CPHbank, Bpost bank, Bank Nagelmackers.

Niet ondersteunde banken: Argenta, AXA, Beobank, Rabobank, Europabank, VDK, Triodos, Keytrade. 

Staat uw bank niet in deze lijst? Neem dan contact op met mandaat@octopus.be

 

Hoeveel kost een mandaat?

Ongeacht uw abonnement is er geen extra maandelijkse meerkost voor het verwerken van een Coda mandaat via Octopus Boekhoudsoftware.
Hou er wel rekening mee dat er verschillende administratieve stappen ondernomen worden om dit mandaat te activeren.
 

U heeft één mandaat nodig per bank*, ongeacht het aantal rekeningen. Het kan enkele weken duren vooraleer een mandaat volledig geactiveerd is.

Als u ervoor kiest om deze administratie op u te nemen kan u de te volgen stappen terugvinden in de rubrieken per bank, hierboven vermeld.

 

* U heeft één mandaat nodig per BIC (Bank Identificatie Code). Een bank heeft één BIC, maar hier zijn uitzonderingen mogelijk (vb : Crelan heeft twee BIC’s omdat dit een samenvoeging is van het vroegere Landbouwkrediet en CENTEA).