Octopus Accountancy - Handleiding

e-Facturatie / Peppol / Mercurius

e-Facturatie / Peppol / Mercurius

Previous topic Next topic  

e-Facturatie / Peppol / Mercurius

Previous topic Next topic  

Octopus is al jaren geschikt voor het aanmaken en verzenden van elektronische facturen en het verwerken van inkomende elektronische facturen.
Nu de federale en Vlaamse overheid aandringen op het gebruik van e-facturen of dit zelfs verplicht maken gaan we nog een stap verder.

Overheden ontvangen hun facturen via Mercurius. Dit is een federaal platform dat alle overheden zal ontsluiten.
Meer informatie over het Mercurius platform kan je hier vinden.

Indien je gebruik maakt van de Facturatie module kan je nu ook facturen doorsturen naar het Mercurius platform via het Peppol netwerk.

 

Octopus is nu ook erkend dienstverlener - Acces Point- voor het verzenden en ontvangen van documenten (e-facturen) conform het Peppol-formaat.
(Peppol: Pan-European Public Procurement OnLine).

 

Wens je -facturen te verzenden of te ontvangen in het Peppol formaat dan kan je je gratis registreren op het Octopus Acces Point (AP) via het menu 'Bestellen, Registreer uw digitale postbus op Peppol'

Toegevoegde functionaliteit

Geregistreerde Octopus klanten kunnen de via hun Access Point doorgestuurde Peppol documenten terugvinden in een specifieke Map in het octopus DMS systeem  via het menu  'DMS, Inkomende Peppol Documenten'.
Indien ze worden geaccepteerd komen ze in de Document Import Viewer waar ze op de gekende manier kunnen worden verwerkt in Octopus.

Indien de facturatie module actief is kunnen aangemaakte facturen via het Access point direct worden verzonden als Peppol e-facturen.
De klant (ontvanger) dient dan ook geregistreerd te zijn bij een Access Point provider zoals Octopus.
Een historiek van documenten verzonden via het Peppol netwerk kan geraadpleegd worden cia het menu 'DMS, Uitgaande peppol Documenten'

Meer informatie over het verzenden van e-facturen in het Peppol formaat kan je hier vinden.